De omstandigheden bepalen hoe moeilijk het is om te peddelen op de oceaan. Als er geen deining is, geen wind en het is een mooie warme dag, dan zal het paddleboarden op de oceaan makkelijk en erg leuk zijn. Dit zijn de perfecte omstandigheden om het paddleboarden op de oceaan voor de eerste keer te proberen. Een Starboard SUP board kan in dat geval een mooi board zijn om mee het water op te gaan.

Deze omstandigheden komen voor en een typische zomerochtend in het Verenigd Koninkrijk kan aan deze beschrijving voldoen. Het weer kan echter gedurende de dag veranderen, wat het paddleboarden op de oceaan moeilijk en onveilig kan maken. Kijkend naar het weer is het ook belangrijk om je hier op te kleden. Is het bijvoorbeeld erg warm? Dan kan een wetsuit shorty goed van pas komen.

Als er een aanlandige of zijwaartse wind opsteekt, wordt het woelig en moeilijker om te balanceren. Bij een sterke aflandige wind lijkt het water vlak, maar is er een kans dat je de zee in wordt geblazen.

Psychologisch element

Er is ook een psychologisch element dat je moet overwinnen bij het paddleboarden op de oceaan. Uitkijken naar de horizon en geen land zien kan intimiderend zijn en angst inboezemen bij iemand met weinig ervaring op zee.

‘Wat als ik de zee afdrijf en nooit meer terugkom’ is vaak een zin die wordt gezegd, of waar op zijn minst over wordt nagedacht als je voor het eerst gaat paddleboarden op zee.

Dit is een goede vraag om te stellen, want deze persoon denkt aan zijn veiligheid. Met enige kennis over hoe de oceaan, wind en golven werken, kun je met vertrouwen gaan paddleboarden op de oceaan

Getijden

Elk binnenlands watersysteem heeft geen getijden, maar je zult er waarschijnlijk mee te maken krijgen, vooral als je in het Verenigd Koninkrijk bent, en een basiskennis hebben van hoe ze werken voordat je gaat paddleboarden op de oceaan.

Getijden zijn het stijgen en dalen van de zee op aarde.

Er zit ongeveer 6 uur en 12 minuten tussen eb en vloed. Dit betekent dat de tijd van eb en vloed elke dag zal veranderen.

Het water beweegt het snelst bij midvloed (3 uur na hoog- of laagwater), wat mogelijk de meest onveilige getijstaat is om in te peddelen.

Alle stranden hebben een andere topografie en de getijdehoogte heeft invloed op de toestand van het water en hoe de golven breken. Op mijn lokale stek op Hayling Island, zorgt de steile kiezel bij vloed voor golven die recht op het strand storten. Als er deining of wind staat, kan het onmogelijk zijn om te lanceren en bestaat de kans dat ik mijn uitrusting breek of mezelf bezeer.

Slechte tijden

Er kunnen goede en slechte tijden zijn om te paddleboarden op de oceaan in een gebied met veel getijden. Praat voordat je vertrekt met de lokale bevolking of een surfshop in de buurt, zij kunnen je vertellen of er gevaren zijn.

Golven

Een ander kenmerk van de oceaan, in vergelijking met meren of kanalen, is de hoogte en intensiteit van de deining, golven en chop.

 

Van sommige zeer grote meren is bekend dat ze kleine golven produceren, maar er gaat niets boven de kracht van golven die op de oceaan ontstaan.

Golven creëren een heel ander soort paddleboard-ervaring, en als je genoeg hebt geoefend en met de juiste uitrusting, kun je deze golven berijden.

Beginners op de zee

Beginners en mensen die de kneepjes van het paddleboarden nog moeten leren zullen het paddleboarden in golven willen vermijden totdat ze in staat zijn kleinere boards te gebruiken en effectief te draaien op vlak water.

Wind

De meeste binnenwateren worden beschermd door bomen, gebouwen of zelfs bergen, wat betekent dat de wind nooit echt sterk zal worden en veiligheidsproblemen kan veroorzaken. Als er toch iets mis gaat, is het ergste scenario dat je in een hoek van het meer waait.

De wind op de oceaan wordt een heel ander dier, en als er geen rekening mee wordt gehouden zal de wind bijna altijd een paddleboard ruïneren. 

Elke wind van meer dan 12 mph kan choppy of golvende condities met zich meebrengen, wat het erg moeilijk maakt om je evenwicht te bewaren en je kans op vallen vergroot.

Aflandige wind

Een aflandige wind (wind die op zee waait) is de windrichting die zeer gevaarlijk kan zijn. Dicht bij de kust lijkt hij misschien licht en zacht, maar als je een eindje uit de kust peddelt, kan de aflandige wind veel sterker zijn en je altijd van het strand en de veiligheid weg duwen.

windvoorspelling peddelboard

Windguru of xcweather zijn beide goede websites om de windvoorspelling te checken.

Andere watergebruikers

Tot slot is het belangrijk om je bewust te zijn van alle andere vaartuigen die de oceaan gebruiken.

Van zeilboten en zwemmers, tot jetski’s en supertankers, er zijn veel potentiële gevaren die u, of anderen, schade kunnen toebrengen.

De basiskennis is nodig

Je moet een basiskennis hebben van de voorrangsrechten bij het paddleboarden op de oceaan. Weten wie voorrang heeft als er een zeilboot of superjacht op je afkomt, zal je helpen bij het nemen van beslissingen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig blijft.

Afgezien van kleine motorboten, ga je er als paddleboarder van uit dat je geen voorrang hebt op andere vaartuigen op zee. Deze regels zijn gebaseerd op wie de meeste manoeuvreerruimte heeft, aangezien een tanker, zeilboot of vissersboot misschien niet zo snel van richting kan veranderen als jij. Voor zwemmers geldt: houd een zodanige afstand dat als u van boord valt, u niet geraakt wordt.

webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

De beste laptops kiezen voor gamen

Het kiezen van de beste laptop voor gaming omvat vele factoren. Er zijn enkele belangrijke functies om naar te zoeken, waaronder een snelle processor, hoge resolutie en de nieuwste grafische chip. Als je een budget hebt, kun je nog steeds een geweldige laptop krijgen, maar misschien wil je sommige van deze functies opofferen.

Als u op zoek bent naar een budget gaming -laptop, overweeg dan de Acer Aspire 5. Het is een compacte en stijlvolle laptop die geweldige afbeeldingen biedt de beste laptops voor gaming. Het is ook licht genoeg om mee te dragen. Het scherm is 14 inch en draait op een Windows 10 -besturingssysteem. Het wordt geleverd met een 128 GB SSD en 4 GB RAM.

Overweeg het Lenovo Yoga Book 2 voor een meer draagbare gaming -laptop. Het is een compacte en draagbare machine die wordt geleverd met een 14-inch scherm en een batterijduur van 7 uur. Het heeft ook een hoofdtelefoonaansluiting en een HDMI -video -uitvoer. Het is ook compatibel met Bluetooth 5.0. Het wordt geleverd met een USB 3.0 Type-A-poort en een USB 2.0 Type-A-poort.

Algemeen winkelen

Algemeen winkelen is een retailhandel waarin goederen zoals voedsel, huishoudelijke producten en basisartikelen worden verkocht de top 5 beste tv-boxen. Deze winkels hebben meestal een kleine ruimte en een brede selectie merchandise. Ze staan ook bekend als hoekwinkels in stedelijke omgevingen.

Algemene winkels zijn afkomstig van handelsposten. Dit waren plaatsen waar mensen elkaar konden ontmoeten, nieuws wisselen en ruilen. De groei van de beschaving, samen met een groeiende behoefte aan import, leidde tot de oprichting van handelaren.