Je hebt de perfecte elektrische step gevonden, de nieuwste accessoires erop, je evenwicht gevonden en nu ben je klaar om de straat op te gaan. Je rijdt lekker door en dan moet je plotseling afslaan… En dan denk je… Hoe kan ik veilig een signaal geven op een elektrische step? Ook voor een step kind 10 jaar is dit belangrijk. 

Als je een arm of hand weghaalt om een signaal te geven, kunnen de meeste bestuurders gemakkelijk uit balans raken, waardoor zowel jij als andere weggebruikers in gevaar komen. Bovendien zijn elektrische steps relatief nieuw op de weg en zijn veel andere weggebruikers niet gewend om te begrijpen hoe mensen die op een e-scooter rijden hun intentie om te keren duidelijk maken.

Dat is waar WingLights van pas komen. Ze passen in het stuur en maken het mogelijk om met heldere amberkleurige LED-lampjes duidelijk te maken aan andere weggebruikers wat je van plan bent te gaan doen. Eén tikje en de WingLights knipperen fel om uw omgeving op de hoogte te brengen van uw aanwezigheid en uw afslagintenties.

En nu een belangrijke vraag: heb je bij nr1elektrischestep.nl een elektrische step te koop? Ja zeker dat hebben wij. neem dus vooral even een kijkje. 

WingLights zijn helder en goed zichtbaar

Met één tik op de knop aan het uiteinde van de WingLights knipperen ze fel amberkleurig, waardoor uw richting duidelijk wordt aangegeven aan andere weggebruikers. Elke indicator heeft een helderheid van 48 lumen, aangedreven door 2 extra felle energiezuinige oranje LED’s.

Veiligheid

Als je je hand (of voet!) van het stuur of de elektrische step haalt, kan dat erg gevaarlijk zijn. Het kan je doen wiebelen of zelfs je evenwicht doen verliezen, wat gevaarlijk kan zijn wanneer je op de weg de ruimte deelt met andere weggebruikers en voertuigen. U kunt uw pink gebruiken om het licht te activeren en beide handen op het stuur houden als u een signaal geeft.

Ooghoogte

Omdat WingLights in het stuur van uw elektrische step passen, zitten ze op ooghoogte van andere weggebruikers en kunnen ze vanuit alle hoeken worden gezien. Door de lichtsignalen na te bootsen die andere motorvoertuigen gebruiken, zijn WingLights natuurlijker voor andere weggebruikers.

Volledige zichbaarheid

U kunt een extra laag zichtbaarheid toevoegen met het WingLights 360º-model, dat ook een permanente lichtfunctie heeft met witte naar voren gerichte en rode naar achteren gerichte lichtopties wanneer de ambergele richtingaanwijzers niet worden gebruikt.

Veiliger op de weg

Het is bewezen dat WingLights andere weggebruikers stimuleren om voorzichtiger te rijden.

Een studie uitgevoerd door de Brunel University in 2020 heeft aangetoond dat WingLights, wanneer ze getest werden op fietsen in vergelijking met andere lichtsignalisatievoorzieningen en handsignalen, een meer voorzichtige houding uitlokten bij bestuurders. De studie toonde aan dat bestuurders de fietser trager naderden wanneer er stuurknipperlichten werden gebruikt.

webmaster