Ik had niet verwacht deze golf van emoties te voelen. Ik stond op een wachtlijst om mijn allereerste non-fungible token (NFT) te kopen. De wachtlijst was willekeurig, dus ik wist niet wanneer en of mijn nummer zou worden gebeld. En toen de mensen voor me in de rij ze oppikten, ervoer ik een verrassende schok van adrenaline en angst. Maar toen de laatste NFT uit de collectie eenmaal was gekocht, begon ik weer te kalmeren, ervan uitgaande dat ik het gemist had. Ik voelde mijn hartslag langzaam terug naar normaal worden.

Ik veronderstelde verkeerd. Toen ik later die dag mijn e-mail controleerde, kwam de adrenaline meteen terug. Het startpunt waar ik mijn NFT kocht, stelde mensen in staat hun rekeningen vooruit te storten en automatisch een NFT te kopen als je nummer werd gebeld. Ik had van deze functie gebruik gemaakt, dus zo verliep de aankoop zonder dat ik het wist.

Laat me uitleggen waarom ik bang ben voor de NFT-ruimte terwijl ik nadenk over mijn emotioneel geladen ervaring. nft kunst kopen is mogelijk online. Als je een NFT wilt kopen, geloof ik dat het cruciaal is om een ​​gezonde dosis zelfbewustzijn te hebben om te voorkomen dat je met je hoofd in een gevaarlijk gat valt.

Waarom ik in de eerste plaats een NFT heb gekocht?

Simpel gezegd, een NFT is digitaal eigendom met verifieerbaar eigendom. Vaak is dit een afbeelding, maar het kunnen ook andere dingen zijn, zoals ruilkaarten, muziek en meer. En ik zal er niet omheen draaien: ik werd nieuwsgierig naar NFT’s omdat ik mensen geld heb zien verdienen in de ruimte — in sommige gevallen veel geld.

Het meest extreme voorbeeld is de Bored Ape Yacht Club. Je had een van deze afbeeldingen in april 2021 nieuw kunnen kopen voor 0,08 Ether, de native token van de Ethereum-blockchain. Op het moment van schrijven is de goedkoopste Bored Ape te koop 97 Ether (ongeveer $ 300.000) – een 1.200-zak in minder dan een jaar.

Het vinden van een NFT-project dat zelfs maar een fractie van het succes van de Bored Ape Yacht Club geniet, kan resulteren in een 100-bagger – een investering van een levensveranderend kaliber. Het klinkt misschien oppervlakkig. Maar laten we eerlijk zijn: u zou dit artikel waarschijnlijk niet lezen als er geen geld in NFT’s zat.

Dat gezegd hebbende, ik ben niet naïef genoeg om te geloven dat alle NFT-projecten hetzelfde potentieel zullen hebben — dat is niet zo.

Daarom begon ik mijn reis met voorzichtige nieuwsgierigheid. Ik vond een NFT-project dat er gedifferentieerd genoeg uitzag om potentieel te hebben. Maar het was er een die ik niet verschrikkelijk zou voelen als de waarde kelderde en ik vastzat aan de foto die ik kocht. Bovendien was het goedkoop genoeg om mijn tenen in het water te dopen, maar ook duur genoeg om me een financieel lesje te leren als dat nodig was.

 

 

De NFT-les die ik aan het leren ben

Na wat tijd te hebben doorgebracht in online NFT-gemeenschappen, ben ik ervan overtuigd dat de meeste mensen gewoon proberen snel rijk te worden. Dit wordt weerspiegeld door het vaak herhaalde motto van NFT-investeerders, WAGMI: “we gaan het allemaal redden.”

De meeste mensen benaderen NFT als een transactie. En een transactie is intrinsiek korte termijn en gebaseerd op een grotere dwaasheidstheorie – gewoon proberen iets op iemand anders over te hevelen voor een hogere prijs. Zoals veel handelaren het doen, is het niet veel anders dan een pomp-en-dump-schema. NFT-projecten worden op sociale media gehyped totdat de bodemprijs aanzienlijk stijgt en vroege kopers uitbetalen.

Ik vond het hele proces van het kopen van mijn eerste NFT echter opwindend. Adrenaline en dopamine vloeiden vrijelijk terwijl ik me de mogelijkheid van bliksemsnelle winsten voorstelde. welke nft zal ik kopen vandaag? Deze kortetermijnmentaliteit is gevaarlijk en kan ertoe leiden dat mensen, waaronder ikzelf, afzien van verantwoorde financiële besluitvorming.

De grote investeerder Charlie Munger zei: “Als je de moderne wereld neemt waarin mensen je proberen te leren hoe je binnen moet komen en actief in aandelen moet handelen, wel, ik beschouw dat als ongeveer hetzelfde als proberen een stel jonge mensen over te halen om te beginnen af op heroïne.”

Illegale drugs verslechteren zowel het beoordelingsvermogen als verslavingen veroorzaken. Ik denk dat beleggers er verstandig aan doen om Mun . in de gaten te houden ger’s waarschuwing hier als het gaat om het verhandelen van iets, inclusief NFT’s.

 

Wat nu?

Begrijp me niet verkeerd: sommige NFT-projecten hebben A-list-makers met gedetailleerde roadmaps, waardoor gemeenschappen worden gecreëerd die zich inzetten om hun NFT’s voor de lange termijn te behouden. En de NFT-ruimte maakt me misschien bang, maar dat betekent niet dat ik het vermijd – ik heb sindsdien mijn tweede NFT gekocht.

Ik pleit gewoon voor een gezonde beleggingsmentaliteit. Niets kan uw investeringsreis sneller doen ontsporen dan het koesteren van slecht investeringsgedrag. Zoals Munger ook zegt: “Het is opmerkelijk hoeveel voordeel mensen zoals wij op de lange termijn hebben behaald door consequent te proberen niet dom te zijn, in plaats van te proberen heel intelligent te zijn.”

Als er niets aan wordt gedaan, kan het kopen van NFT’s gevoelens opwekken die slecht beleggingsgedrag motiveren. Als u een NFT koopt, is het belangrijk om een goede, gevestigde beleggingsmentaliteit en een gezonde dosis zelfbewustzijn te hebben om ervoor te zorgen dat u, zoals Munger het uitdrukte, ‘consequent niet dom’ bent.

 

webmaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Calendar

February 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

De beste laptops kiezen voor gamen

Het kiezen van de beste laptop voor gaming omvat vele factoren. Er zijn enkele belangrijke functies om naar te zoeken, waaronder een snelle processor, hoge resolutie en de nieuwste grafische chip. Als je een budget hebt, kun je nog steeds een geweldige laptop krijgen, maar misschien wil je sommige van deze functies opofferen.

Als u op zoek bent naar een budget gaming -laptop, overweeg dan de Acer Aspire 5. Het is een compacte en stijlvolle laptop die geweldige afbeeldingen biedt de beste laptops voor gaming. Het is ook licht genoeg om mee te dragen. Het scherm is 14 inch en draait op een Windows 10 -besturingssysteem. Het wordt geleverd met een 128 GB SSD en 4 GB RAM.

Overweeg het Lenovo Yoga Book 2 voor een meer draagbare gaming -laptop. Het is een compacte en draagbare machine die wordt geleverd met een 14-inch scherm en een batterijduur van 7 uur. Het heeft ook een hoofdtelefoonaansluiting en een HDMI -video -uitvoer. Het is ook compatibel met Bluetooth 5.0. Het wordt geleverd met een USB 3.0 Type-A-poort en een USB 2.0 Type-A-poort.

Algemeen winkelen

Algemeen winkelen is een retailhandel waarin goederen zoals voedsel, huishoudelijke producten en basisartikelen worden verkocht de top 5 beste tv-boxen. Deze winkels hebben meestal een kleine ruimte en een brede selectie merchandise. Ze staan ook bekend als hoekwinkels in stedelijke omgevingen.

Algemene winkels zijn afkomstig van handelsposten. Dit waren plaatsen waar mensen elkaar konden ontmoeten, nieuws wisselen en ruilen. De groei van de beschaving, samen met een groeiende behoefte aan import, leidde tot de oprichting van handelaren.